Arkisto

"Lukeminen siksi, että se näyttää hyvältä, on vähintään yhtä hyvä tapa lähestyä taidetta kuin oman parhaan itsensä työstäminen", kirjoittaa Ylioppilaslehden päätoimittaja Adile Sevimli.
Suomalaisen politiikan marginaalissa, jossa väärä tieto ja salaliittoajattelu niittävät suosiota, uskonnolliset näyt limittyvät yhteiskunnallisen analyysin kanssa, kirjoittaa Ylioppilaslehden toimitussihteeri Petri Jääskeläinen.
Ylioppilaslehti on yksi Hyyn suurimmista säästökohteista. Talousarviossa muutosta perustellaan ylioppilaskunnan talouden sopeuttamistarpeella.
27.3.2024
Eläinlääketieteellisen opiskelija näkee läheltä eläinten kärsimystä. Vain yksi pakollinen kurssi käsittelee eläinten kohtelun etiikkaa.
Arkkitehtiopiskelijat toivovat opintoihin ja alalle lisää ymmärrystä ympäristöstä.
Ylioppilaslehti listasi karismaattisimmat somesaarnaajat.
40 vuotta sitten Jumala kertoi tukholmalaiselle metronkuljettajalle Venäjän valtaavan osan Suomesta. Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja Suomen Nato-jäsenyys palauttivat kiinnostuksen vanhaa profetiaa kohtaan. Mitä profetiat merkitsevät nykypäivänä?
Palstalla porataan syvemmälle.
Ruotsinkielinen Suomi on meidän suomenkielisten sokea piste, kirjoittaa Tuukka Tuomasjukka kolumnissaan.
Kirjailija Elli Valtonen Luonnontieteellisessä museossa.
Tainnutuskehto-kirjassa eläinlääketieteellinen iskostaa opiskelijoihin maailmankuvan, jossa yksittäisen eläimen kärsimystä ei sovi nähdä.
Hallitus aikoo korottaa kirjojen arvonlisäveroa kymmenestä neljääntoista prosenttiin. Kannattaakin nauttia kirjallisuudesta vielä kun voi – jos voi. Ylioppilaslehden kriitikot luokittelivat kevään opukset lukijaa varten.
Palstalla tehdään kohderyhmäkuratoitua palvelujournalismia.
Palstalla kurkistetaan yliopistoon.
Ylioppilaslehteen etsitään uutta päätoimittajaa vuosille 2024-2026.
Lapin yliopiston ylioppilaskunta on perustanut ylioppilasmediatoimikunnan, joka selvittää journalistisen julkaisun tulevaisuutta.
Some voi toimia moraalikompassina, mutta ennen kuin lähtee suunnistamaan suomalaisessa yhteiskunnassa, voi olla hyödyllistä avata joskus jokin muukin sisältö kuin aktivistin päivitys Sudanin tilanteesta, kirjoittaa Ylioppilaslehden päätoimittaja Adile Sevimli.
Informaatiovaikuttamisessa hyödynnetään valmiita jakolinjoja, ja Venäjälle kelpaa kaikki, mikä aiheuttaa eripuraa. Eripura ei vielä todista, että Suomi on trollivaikuttamisen kohteena, kirjoittaa Ylioppilaslehden toimitussihteeri Petri Jääskeläinen.
Lapin yliopiston ylioppilaskunta lopetti Lapin ylioppilaslehden rahoituksen. Hengiltä säästetty lehti pyrkii saamaan rahoitusta yliopiston ulkopuolelta.
Ylioppilaskuntien automaatio- tai pakkojäsenyydestä on väännetty vuosikymmeniä. Nyt asia on ensimmäistä kertaa Suomen hallituksen pöydällä.
Syy korotuksiin on Hyyn ja sen omistaman Ylvan talousvaikeudet. 
Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto ja Taideyliopiston Kuvataideakatemia eivät halua tulla yhdistetyiksi opiskelijoiden Palestiinaa tukevaan aktivismiin. Samalla ne kaikki liputtavat Ukrainan puolesta. Miksi?
Palstalla kasvatetaan nälkää.
Olga Oinas-Panuma, 24, on olemassaolostaan kamppailevan keskustan esitaistelija. Millaisia tulevaisuudennäkymiä hän povaa puolueelleen.
Kiinalaisen nettikaupan Temun hinnat ovat käsittämättömän halvat. Miten se on mahdollista?
Palstalla porataan syvemmälle.
Häät ovat kulutusjuhla, josta some on tehnyt loppumattoman spektaakkelin. Ylioppilaslehden ilonpilaajat kävivät Suomen suurimmilla häämessuilla kauhistelemassa törsäystä.
Hollywoodissa lihavuuskysymys tuntuu laahaavan muiden vähemmistöasioiden perässä, Eveliina Mäntylä kirjoittaa.